Hämeenlinnan alakansakouluseminaari

Kuvaus

Hämeenlinnan alakansakouluseminaarin koulutalo valmistui kaupungin lahjoittamalle tontille Kaurialaan Erottajakadun ja nykyisen Seminaarinkadun kulmaan vuonna 1930. Arkkitehtuuriltaan rakennus edustaa 1920-luvun klassismia, ja sen suunnittelivat Yleisten rakennusten ylihallituksessa arkkitehdit Y. Sadeniemi, Hj. Åberg ja E. Schroderus. Myöhemmin seminaarirakennus sai viereensä useita lisärakennuksia ja toimi 2010-luvulle asti Tampereen yliopiston alaisena opettajankoulutuslaitoksena. Nykyään näissä tiloissa toimii kaupungin alakoulu, Seminaarin koulu.

2015-04

Viittaus

“Hämeenlinnan alakansakouluseminaari,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134390.