H:linna Vanhalinna

H:linna Vanhalinna

Kuvaus

Vanhat valokuvat Hämeen linnasta on yleensä otettu joko idän suunnasta Vanajaveden puolelta tai etelän suunnasta Linnanpuistosta päin. Tässä valokuvassa kuvakulma on harvinaisempi, sillä kuva on otettu linnan länsipuolelta nykyisen Tampereentien tienoilta. Kuvassa näkyy linnan alueen vanhin alun perin vankilaksi tarkoitettu rakennus lääninvankilan vasemmalla puolella. Se valmistui vuonna 1943, jolloin rakennukseen sijoitettiin Kronoborgin työ- ja ojennuslaitos. Työlaitoksen tehtävänä oli totuttaa sinne tuomitut juopot, irtolaiset tai muuten pahantapaiset henkilöt työn tekoon ja kunnialliseen elämään. Kuva on peräisin yksityisestä albumista, jonka omistaja toimi vanginvartijana Hämeenlinnassa. Otsikointi on albumista.

2016-05

Yksityiskokoelma

1 valokuva, 10 x 8 cm

Viittaus

“H:linna Vanhalinna,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134994.