Paavonkulma

Paavonkulma

Kuvaus

Arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema asunto-osakeyhtiö Paavonkulma oli valmistuessaan vuonna 1929 Hämeenlinnan suurin rakennushanke ja korkein talo viisine kerroksineen. Rakennuksessa oli myös kaupungin ensimmäiset hissit. Tohtori Ensio Kurki-Suonion perustama synnytyssairaala Höyhensaari toimi Paavonkulmassa vuosina 1929–1968. Kutsumanimensä talo on saanut runoilija Paavo Cajanderilta (1846–1913), jonka syntymäkoti sijaitsi aikoinaan Rauhankadun vastakkaisella puolella. Paavonkulman alakerroksessa ja naapurikiinteistöissä oli vuosikymmenen vaihteessa useita liikkeitä, mm. urheiluliike, leipomo, vaatturi, vaatetusliike, verhoiluliike ja sekatavarain kauppa.

2015-04

1 valokuva, vaaka, 12 x 17 cm

Viittaus

“Paavonkulma,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134381.